Großmühlingen Schweinezucht und Ferkelproduktion GmbH

Het vermeerderingsbedrijf is in 2005 opgericht door Ronnie Braks en Heinz Derksen. Een voormalig Melkveebedrijf is geheel omgebouwd naar zeugenstal, met een capaciteit van 2500 zeugen met daarbij behorende biggenplaatsen, waar biggen gehouden konden worden tot 25kg levend gewicht.

In het jaar 2010 is het bedrijf uitgebreid naar een capaciteit van ruim 5000 zeugen plaatsen met daarbij behorende biggenplaatsen, waar biggen gehouden kunnen worden tot 25kg levend gewicht.

Het zeugenbedrijf wordt aangestuurd door twee bedrijfsleiders Toin Smolders en Matthijs Sanders. Toin Smolders is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het stal management van de 5000 zeugen. Matthijs Sanders houdt zich hoofdzakelijk bezig met de randzaken rondom het bedrijf zoals; begeleiding technische staff, voerinkoop, begeleiding biggenverkoop, mestafzet, externe contacten. De dagelijkse werkzaamheden op het zeugenbedrijf worden uitgevoerd door circa 18 collega's.

De zeugenstal wordt gevoerd middels een brijvoer-installatie. De biggenstal wordt gevoerd middels een droogvoer installatie. De biggen worden gevoerd met een compleet voer.

Topigs 70 fokgelten worden aangekocht. Deze zeugen worden gekruist met een Deense Duroc eindbeer.

Bedrijfsgegevens

Adres
An der Öhlmuhle 1
39221 Bordeland

Aantal zeugen: 5300
Biggen: 3300 per week
Genetic: Topigs 70 * Noorse Duroc
Voersysteem
Zeugen: Brijvoedering
Biggen: Volledig droogvoer
Gezondheid Vaccin Z Vaccin B Status
PRRS Ja - Vaccin
Circo Ja Ja Vaccin
APP - - Niet verdacht
Mycoplasma Ja Ja Vaccin
Glässer - - -
Ontworming Ja Nee -

Bloeduitslagen zijn beschikbaar op aanvraag.